De leider van de toekomst is degene die vragen stelt.

Maar hoe kom je op de juiste vragen?

03 Februari 2023 - algemeen

Het zijn bizarre tijden. De dagelijkse dynamiek is ongekend. Elke organisatie of bedrijf heeft ermee te maken.

En dus is er behoefte aan inspirerend leiderschap. Maar ja, wie gaat het doen?

Wij hebben daar wel een gedachte over...!

Waarom was de speech van Novak Djokovic bij de Australian Open zo ontzettend goed?

Fenomenale woordkeuze, een boodschap aan de wereld en toch een statement maken!

30 Januari 2023 - algemeen

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Novak Djokovic won z'n 22e Grand Slam titel en voor de 10e keer de Australian Open. De hele wereld was benieuwd naar wat hij in zijn kampioenspeech zou zeggen.  De Servische toptennisser stelde niet teleur.

Dit is de belangrijkste reden waarom mensen niet alles uit hun speech, presentatie of spreekbeurt halen

27 Januari 2023 - algemeen

Linksom of rechtsom: niemand ontkomt er aan. Soms móet je gewoon die speech of presentatie houden. Heel veel mensen beleven er echter helemaal geen plezier aan. En dat komt omdat ze zich niet realiseren dat een speech een kans is. Verander je mindset!

Als je geen influencer wilt zijn, dan sta je meteen op achterstand

Durf je plek te claimen in een discussie of debat. Creëer meer zelfverzekerdheid en gezonde assertiviteit

25 Januari 2023 - algemeen

Bescheidenheid siert de mens. Of... toch niet? Want... door bescheiden te zijn mis je ook kansen en gaan anderen er vandoor met hún gelijk in plaats van met jouw gelijk. Durf jij je plek in het dagelijkse leven - tijdens discussies en debatten - veel meer te gaan claimen?

5 hele praktische tips voor jouw speech (+ magische bonustip!)

En deze tips zijn absoluut géén Rocket Science. Ze zijn gewoon lekker eenvoudig meteen toepasbaar!

14 Januari 2023 - Tips

Een speech is een kans. Zo simpel is het. Want, je hebt zomaar de mogelijkheid om mensen toe te spreken én impact te genereren. En - wie weet - zelfs een gedragsverandering bij je toehoorders tot stand te brengen. Maar HOE doe je dat?

Nieuwjaarstoespraak Dé Nederlandse Debatclub: het zijn de kleine dingen waarmee je toch wél kunt verbinden

Duidelijke oproep van de clubkampioenen Maurits van Bommel en Huib Vaessen

11 Januari 2023 - algemeen

Nederland polariseert. Wie dát niet in de gaten heeft, leeft onder een steen. Toch hoeven we niet te wanhopen. Althans, dat vinden Maurits van Bommel en Huib Vaessen die dit jaar de nieuwjaarsspeech van Dé Nederlandse Debatclub presenteerden.

Hoe krijg je tijdens je speech een klik met je publiek?

6 aandachtspunten om het beste resultaat te halen

06 Januari 2023 - algemeen

Hoe meer je tijdens je speech begrijpt wie je publiek is, wat hun drijfveren, zorgen en wensen zijn, des te groter de kans is dat je met jouw speech of pitch je doelstellingen haalt. En, dat je impact genereert. Maak een goede analyse van jouw publiek!

Vlaamse Europarlementariër Assita Kanko wint 9e CICERO | Jaarprijs

Internetstemmen gaven de absolute doorslag

31 December 2022 - algemeen

Dé Nederlandse Debatclub organiseerde in 2014 voor de eerste keer de CICERO | Jaarprijs. Deze wordt toegekend aan een persoon, platform, instantie of organisatie die een wezenlijke én opvallende bijdrage heeft geleverd in het (maatschappelijk) debat van dat jaar...