Nieuws
Deze voornemens werken wel na de zomervakantie en niet na 1 januari.
Meer belangstelling voor impuls aan persoonlijke vaardigheden
25 Juli 2024 - algemeen
Het loont zich om ná de zomervakantie te starten met nieuwe goede voornemens want de kans is groter dat deze goede voornemens ook daadwerkelijk succes opleveren in vergelijking met de goede voornemens die mensen maken tijdens de jaarwisseling.
Daar zijn allerlei redenen voor (die we ook bespreken in dit blog).
Maar, leuk is natuurlijk ook om te weten welke goede voornemens de mensen juist maken in de zomervakantie! We zijn benieuwd of jouw goede voornemens ook in dat lijstje staan!
We zijn gesloten van 22 juli t/m 16 augustus 2024 maar... we blijven wel bereikbaar via het Contact-formulier
En we wensen jou natuurlijk ook een goede zomervakantie!
18 Juli 2024 - algemeen
Dé Nederlandse Debatclub debatteert in de zomer even niet. Ook wij vieren vakantie. We nemen de telefoon niet op als we op het strand liggen, van een cocktail genieten of als we helemaal verloren zijn gegaan in een goed boek. Sorry daarvoor! ;-)
Echter, we zijn ook niet van de wereld verdwenen want als u een vraag, opmerking, suggestie hebt. Of, gewoon iets anders wilt weten: maak dan gebruik van het contactformulier op de site. Die wordt regelmatig door ons uitgelezen. En, we antwoorden ook nog!
Dit is de meest gemaakte fout tijdens een vergadering
Met 3 tips voor succesvol vergaderen (met een beter eindresultaat!)
22 Mei 2024 - algemeen
Als je vergadert, doe het dan goed. Of dit nu op het werk is, of tijdens de ledenbijeenkomst van de korfbalclub.
Toch gaat het heel vaak mis! Een van de meest voorkomende fouten is de plaatsing van de rondvraag aan het einde van de agenda.
Deze ogenschijnlijk kleine fout kan grote gevolgen hebben voor de effectiviteit van de vergadering. Hoe dat precies zit, leggen we uit in dit blog.
Waarom het slim is om soms op de man te spelen en niet alleen op de bal!
Dat kan zelfs respectvol!
09 Mei 2024 - algemeen
In een debat of felle discussie gaat het er uiteindelijk om dat je gelijk krijgt. Immers, je kunt niet eeuwig blijven doordiscussiëren.
Op een gegeven moment moet gewoon de knoop worden doorgehakt.
Vaak wordt gezegd dat je tijdens (felle) discussies alleen de bal moet spelen en niet de man, maar soms kan het effectief zijn om juist wél op de man te spelen.
Hoe dit precies zit, leggen we uit in dit blog.
Hoe creëer je draagvlak voor een goed idee in 5 stappen
Krijg de handen op elkaar en pak de winst!
01 Mei 2024 - algemeen
Het hebben van een enorm goed idee is één ding, maar de vraag blijft vaak wel: hoe creëer je draagvlak voor dat enorm goede idee? Of je nu een nieuw project op je werk voorstelt of een geweldig idee lanceert om jouw in moeilijkheden verkerende hockeyclub te redden, het verkrijgen van steun is essentieel.
Veel mensen hebben eigenlijk geen echte strategie om hun gelijk te behalen, blijkt achteraf.
In dit blog lees je daarom 5 stappen om je idee effectief te presenteren en draagvlak te creëren. En… uiteindelijk gewoon gelijk te krijgen!
Waarom wollig taalgebruik slim is! (5 voordelen!)
Wil je gelijk krijgen? Wees lekker vaag, abstract en maak het complex!
18 April 2024 - algemeen
Soms loont het zich om wollig te zijn. Dus, praten in complexe en vaak abstracte terminologie. Het is een strategie die je kunt inzetten als je wilt overtuigen.
Nee, het werkt zeker niet altijd. Immers, het is ook van belang dat je toehoorders je begrijpen. Maar... wollig praten werkt wél wanneer je toehoorders niet hetzelfde kennisniveau hebben. Omdat mensen het vaak doodeng vinden om vragen te stellen (niemand wil voor 'dom' versleten worden), kun je met wolligheid scoren.
Sterker nog: er zijn 5 voordelen te benoemen!
Wat is in een discussie of debat belangrijker? De vraag of het antwoord?
Onze stellingname: hoe beter de vraag, hoe beter het antwoord!
29 Maart 2024 - algemeen
Het stellen van vragen is een absolute must als je de drive hebt om je eigen intrinsieke nieuwsgierigheid te willen bevredigen. Maar het is óók een To Do als je (nog) betere oplossingen wilt voor allerlei problemen en uitdagingen.
Echter, de Kunst van het Vragen Stellen is niet eenvoudig. Maar bovenal kun je je afvragen wat in een discussie of debat (of, bijvoorbeeld een vergadering op je werk) belangrijker is: is het de vraag? Of, kies je voor het antwoord?
We leggen het uit in dit inspirerende expertiseblog met een mega-interessante quote van een 14-jarige Havo-scholier!
Komt er een belangrijke discussie aan? Benader deze als een topsporter! Maar hoe doe je dat?
Wil je vaker gelijk krijgen? Laat niets aan het toeval over!
28 Maart 2024 - algemeen
Iedereen discussieert of debatteert. Of het nu gaat om een vergadering op het werk, een pittig gesprek met de docent van je dochter of tijdens de clash met het bestuur van jouw hockeyvereniging dat een totaal andere visie heeft op het jeugdbeleid. Noem het maar op. Er zijn talloze zaken waar we het oneens over kunnen (en mogen) zijn in ons dagelijkse leven.
Natuurlijk wil jij dat jouw ideeën worden gehoord en gehonoreerd. Als dit niet lukt, dan kun je daar gefrustreerd van raken. En precies dát willen wij voorkomen: een belangrijke (komende) discussie zul je als een topsporter moeten aanvliegen.