Blogs / Nieuws / Tips

Een verkoopgesprek in het Engels. Oei. Ietsje lastiger dan gedacht...

05 Juni 2018

De gemiddelde Nederlander spreekt oké-Engels. Natuurlijk met het eigen (o zo herkenbare) accent. Helemaal prima. Maar is het ook prima als het er écht op aankomt? Bijvoorbeeld in een verkoopgesprek, een presentatie of een onderhandeling? Hmmm.... Practice Makes Perfect!

In bepaalde functies moet je gewoon verbaal vaardig zijn (Zo simpel is het eigenlijk)

27 Mei 2018

Als je op je werk een bepaalde functie hebt, dan móet je gewoon bovengemiddeld verbaal vaardig zijn. Zo simpel is het. Het brengt je sneller en effectiever bij je doelen.

De Status Quo in jouw bedrijf veranderen? Welke competenties heb je nodig?

14 Mei 2018

De buitenwereld verandert en jouw organisatie, afdeling of bedrijf staat stil. Jij wil die Status Quo veranderen. De 15 competenties die je nodig hebt zijn...

Dé Nederlandse Debatclub is genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar 2018

02 Mei 2018

Dé Nederlandse Debatclub uit Amsterdam is als enige debatclub in Nederland genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. 

5 slimme antwoorden op lastige vragen die je eigenlijk niet kunt of wilt beantwoorden

26 April 2018

Iedereen krijgt wel eens een lastige vraag gesteld. Zo'n vraag die je liever niet had gehad en al helemaal niet zou willen beantwoorden. Hoe los je dat op?

Vrouwen kiezen voor dialoog. Mannen willen debat. (Maar hoe nu verder?)

12 April 2018

Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig. Maar niet gelijk. Vrouwen kiezen liever voor dialoog. Mannen geven de voorkeur aan debat. Kan dat samen gaan?

100e clubavond van onze debatclub in stijl gevierd!

100e clubavond van onze debatclub in stijl gevierd!

Taart, speeches, pitches, bitterballen, nieuwe leden en een verrassende KennisQuiz!


10 April 2018

Op maandag 9 april 2018 organiseerden wij onze 100e clubavond. En dat geschiedde vanzelfsprekend in stijl. Gebak, bitterballen, excellente ballonspeeches, een KennisQuiz en... een latertje aan de bar!

3 eenvoudig toepasbare tips om vaker gelijk te krijgen

14 Maart 2018

Wie wil er gelijk krijgen? Bijvoorbeeld op het werk. Of op de sportclub (bestuursvergadering of algemene ledenvergadering?). Of in een discussie met de echtgenoot(e)? En wat te denken van politici die willen overtuigen? 3 tips!