René Wiering ontvangt certificaat voor 50 deelnames

René is tevens een ware ambassadeur voor het scholieren- en studentendebatteren in Nederland

10 Januari 2018

Ons lid, René Wiering, heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst het deelnamecertificaat voor 50 deelnames ontvangen. Gefeliciteerd!

Nieuwjaarsspeech clubkampioen Lode Kulik: ons Oprah Winfrey momentje!

10 Januari 2018

Tijdens onze feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van 8 januari, beleefden we bij onze club eigenlijk ons eigen Oprah Winfrey-momentje. En dat kwam door clubkampioen LODE KULIK die het jaar opende...

Dennis Bemelmans benoemd tot ERELID van Dé Nederlandse Debatclub

Grote verrassing bij zijn afscheid als bestuurder van de club

09 Januari 2018

Op maandagavond 8 januari 2018 is Dennis Bemelmans - als mede-oprichter van Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam - door de leden benoemd tot Erelid!

20 korte tips voor de BESTE nieuwjaarsspeech EVER.

Sorteer effect! Creëer impact! (En.... overtuig!)

04 Januari 2018

Aan het begin van elk jaar zie je traditioneel de blogs, vlogs en andere artikelen met Tips en Tricks voor de ultieme nieuwjaarsspeech. Wij zeggen er ook wat over. Echter, wij noteerden de Tips en Tricks die je nergens anders vindt.

Lokale politieke partijen: nauwelijks tot geen debattrainingen voor (kandidaat-)raadsleden

01 Januari 2018

Lokale politieke partijen - of lokale afdelingen van landelijke partijen - organiseren nauwelijks tot geen debattrainingen voor hun (kandidaat-)raadsleden. En dát is zéér verontrustend.

LOUISE FRESCO wint 4e CICERO | Jaarprijs 2017

'Je moet kritische geluiden durven toelaten'

31 December 2017

Prof. Dr. Ir. Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, wint de 4e CICERO | Jaarprijs 2017. Dat maakt Dé Nederlandse Debatclub uit Amsterdam vandaag bekend.

De 10 gegarandeerde succesfactoren die van jou een excellente debater maken

Hoe vergroot je je dagelijkse overtuigingskracht?

30 December 2017

Debatteren is Hip & Hot. Mensen die verbaal vaardig zijn, hebben de gunfactor. Zijn we allemaal toch niet stiekem een beetje jaloers op mensen die soms zo lekker ad rem zijn?

Dé Nederlandse Debatclub verwelkomt 100e lid

Tom van den Bosch uit Reuver gaat de verbale strijd aan

20 December 2017

Feest bij Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam. Op de laatste bijeenkomst van het jaar - dinsdagavond 19 december - is het 100e lid van de club verwelkomd!