Strafpleiter Mr. Natacha Harlequin ontvangt 5e CICERO | JAARPRIJS

"Winnares is toonbeeld van verbaal fatsoen"

08 Mei 2019

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft OP 7 mei de 5e CICERO | JAARPRIJS uitgereikt aan strafpleiter Mr. Natacha Harlequin.  De Award is een initiatief van Dé Nederlandse Debatclub.

Wat is het nut van vragen stellen? (Als je weet dat je gewoon gelijk hebt?)

Ga strategisch het gesprek aan. En, overtuig daardoor!

28 April 2019

Als je zó overtuigd bent van je eigen gelijk, waarom zou je überhaupt dan een discussie of een debat willen aangaan? Jij hebt toch gelijk?

3 superleuke verkooptips voor de vrijmarkt op Koningsdag (MET VIDEO!)

Overtuig je klanten met de juiste strategie en maak jouw Koningsdag nóg feestelijker

24 April 2019

Als jij op Koningsdag je oude spulletjes wilt verkopen op de altijd gezellige vrijmarkt, dan is het best leuk (én handig!) om je verkoopstrategie naar een hoger niveau te brengen. Daarom drie leuke tips voor meer euro's aan het einde van de dag!

Waar moet een argument aan voldoen? (om gelijk te krijgen)

Vergroot je overtuigingskracht in een discussie of debat

13 April 2019

We discussiëren ons he-le-maal suf tegenwoordig. Daarom dit blogje voor jou: waar moet een argument eigenlijk aan voldoen?

"Alle werklozen zijn lui."

Voor sommigen een feit. Voor anderen een mening.

26 Maart 2019

Ingewikkeld hoor, al die discussies en debatten in de samenleving. Anno nu worden feiten volop bestreden en betwist.

Maar ja, wat doe je als de ander de feiten ontkent? Bijvoorbeeld bij de stelling: 'Alle werklozen zijn lui'.

Waarom ik er niet 100% van overtuigd ben dat de aarde rond is

Ik geloof er voor slechts 99,9999999972% in.

25 Maart 2019

Überkritisch. Dat is het waardeoordeel dat ik nogal eens hoor en dat op mij betrekking heeft. En eigenlijk klopt dat wel. Want hoe weet ik 100% zeker dat de aarde echt rond is?

Wat is het verschil tussen een speech en pitch?

Belangrijk om te weten als jij aan de bak moet

17 Maart 2019

Iedereen zal op gezette tijden de uitdaging (moeten) aangaan om anderen toe te spreken. Bijvoorbeeld op het werk. Tijdens een vergadering. Of, voor een zaaltje met toehoorders. Maar, wordt het dan een pitch of een speech?

Joris Bouman wint 4e PITCHMASTERS van Dé Nederlandse Debatclub

Na 2e plaats op Club Challenge 2018, nu op het hoogste podium

13 Maart 2019

De 18-jarige Joris Bouman heeft de 4e editie van de PITCHMASTERS gewonnen. Op maandagavond 11 maart haalde hij van alle deelnemers over vier pitchrondes het hoogste gemiddelde eindcijfer.