Nieuwjaarsbijeenkomst 2019: champagne en een workshop Brits Parlementair debatteren

12 Januari 2019

Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam is 2019 vrolijk en bruisend gestart!

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin wint de 5e CICERO | Jaarprijs 2018

Thierry Baudet wordt 2e. Anne-Fleur Dekker 3e.

31 December 2018

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin wint de 5e CICERO | Jaarprijs. Zowel bij The Popular Vote (de publieksstemmen) als bij de deskundige jury van Dé Nederlandse Debatclub, behaalde Harlequin de meeste punten.

Mensen die appels en peren met elkaar vergelijken, hebben meer lef

Appels en peren hebben juist veel overeenkomsten!

19 December 2018

Als je in een felle discussie of verhit debat (bijvoorbeeld op je werk) de ander hoort zeggen, dat je ‘appels en peren niet met elkaar moet vergelijken’, wees dan alert! Het is nl. een handig debattrucje dat vaak niet goed wordt gepareerd.

Thierry Baudet, Natacha Harlequin en Anne-Fleur Dekker genomineerd voor de 5e CICERO | Jaarprijs 2018

01 December 2018

De drie genomineerden voor de Cicero | Jaarprijs 2018 zijn bekend: politicus Thierry Baudet, strafrechtadvocate Natacha Harlequin en feministe Anne-Fleur Dekker. Je kunt vanaf nu zelf stemmen!

Als de zaal niet oplet tijdens jouw speech (dat kan de beste overkomen!)

30 November 2018

Het zal je maar gebeuren... Dan denk je een leuke, prikkelende en inspirerende speech te hebben, en dan zie je dat je toehoorders meer met hun Smartphone bezig zijn, met elkaar praten of naar buiten kijken. Wat te doen?

Bianca van Veen is eerste vrouw die Scoutler Club- en Talent Challenge wint!

Historische avond bij Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam

13 November 2018

Functionele humor. Scherpe inhoudelijkheid. En 100% zelfverzekerdheid! En, de winnares is....!

Wie wint de 5e CICERO | Jaarprijs 2018?

Je kunt kandidaten nomineren

05 November 2018

Een keer per jaar reiken wij de CICERO | Jaarprijs uit. Je kunt tot en met 25 november 2018 jouw kandidaat-genomineerden aandragen. Op 31 december 2018 maken we dan bekend wie de winnaar is van de 5e CICERO | Jaarprijs!

En dit vinden mensen het engst als ze anderen moeten toespreken

31 Oktober 2018

Het overkomt jou ook. Je moet een groep mensen toespreken. Bijvoorbeeld op je werk. Of bij je sportclub. Je wilt ze van iets overtuigen of ze enthousiast meenemen in jouw verhaal. Je zweet nu al van ellende? HELP!!! Wat doe je?