Een goede dagvoorzitter of debatleider voldoet aan de 3P's

Altijd checken of hij voldoet aan de belangrijke 3P's

24 Februari 2019

Een goede dagvoorzitter of debatleider inhuren voor uw evenement, congres of seminar? Dat is geen gemakkelijke opgave. Want, voldoet de dagvoorzitter of debatleider wel aan de belangrijke 3P's?

Het enige bewijs dat jouw speech niet inspireerde. (geldt ook voor keynote)

22 Februari 2019

Linksom of rechtsom: soms 'moet' je gewoon een speech houden. Misschien zelfs wel professioneel als KeyNote Speaker op een congres, seminar of ondernemersbijeenkomst. Maar hoe weet je of jouw speech wel of niet inspireerde?

Alles mag misgaan in een speech. Maar dit niet.

14 Januari 2019

Wat je ook doet in het leven... iedereen moet wel eens een toespraakje of speech houden. En dan kan er veel misgaan. Maar zorg er nu voor dat juist dat éne niet misloopt!

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019: champagne en een workshop Brits Parlementair debatteren

12 Januari 2019

Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam is 2019 vrolijk en bruisend gestart!

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin wint de 5e CICERO | Jaarprijs 2018

Thierry Baudet wordt 2e. Anne-Fleur Dekker 3e.

31 December 2018

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin wint de 5e CICERO | Jaarprijs. Zowel bij The Popular Vote (de publieksstemmen) als bij de deskundige jury van Dé Nederlandse Debatclub, behaalde Harlequin de meeste punten.

Mensen die appels en peren met elkaar vergelijken, hebben meer lef

Appels en peren hebben juist veel overeenkomsten!

19 December 2018

Als je in een felle discussie of verhit debat (bijvoorbeeld op je werk) de ander hoort zeggen, dat je ‘appels en peren niet met elkaar moet vergelijken’, wees dan alert! Het is nl. een handig debattrucje dat vaak niet goed wordt gepareerd.

Thierry Baudet, Natacha Harlequin en Anne-Fleur Dekker genomineerd voor de 5e CICERO | Jaarprijs 2018

01 December 2018

De drie genomineerden voor de Cicero | Jaarprijs 2018 zijn bekend: politicus Thierry Baudet, strafrechtadvocate Natacha Harlequin en feministe Anne-Fleur Dekker. Je kunt vanaf nu zelf stemmen!

Als de zaal niet oplet tijdens jouw speech (dat kan de beste overkomen!)

30 November 2018

Het zal je maar gebeuren... Dan denk je een leuke, prikkelende en inspirerende speech te hebben, en dan zie je dat je toehoorders meer met hun Smartphone bezig zijn, met elkaar praten of naar buiten kijken. Wat te doen?